"חשיבה חישובית היא מיומנות בסיסית לכל אחד, לא רק עבור מדעני מחשב ... בדיוק כפי שהדפוס הקל על התפשטות הקריאה, הכתיבה והחשבון ,...כך מחשוב ומחשבים מאפשרים את התפשטות החשיבה החישובית" (ג'נט ווינג, 2006).
מהי חשיבה מיחשובית? (זה לא מונח מתמטי?)
חשיבה חישובית היא דרך לחשוב על בעיות, בדומה לחשיבה מתמטית או לחשיבה מדעית. אבל זה לא בדיוק, זה קצת שונה מאשר שיטות המחשבה האלה. הבעיות הנפתרות בחשיבה חישובית יכולות למנף את כוחה של הטכנולוגיה, כמו שאנחנו עושים בתוכנה. להלן המרכיבים העיקריים של חשיבה חישובית:
1. פירוק או דקומפוזיציה: פירוק הבעיה הגדולה לחלקים קטנים יותר. למשל, אם היית חושב על משהו שאתה עושה מדי יום, כגון הכנת טוסט, נסה לפרק את התהליך. זו דוגמה קלה שכן אנו יודעים את התוצאה. במציאות קיימים בעיות מורכבות ללא פתרון ברור או יחיד ובהן הפירוק הופך להיות שימושי ומשמעותי.
2. זיהוי תבניות או דפוסים: זיהוי הבדלים ודמיון בין תבניות. היכולת לראות כי אלמנט אחד הוא חלק מדפוס גדול עוזר לתלמידים להיות מסוגלים לחזות במדויק יותר מה צפוי לקרות הלאה. תלמידים בגיל הגן יכולים לזהות תבניות בשינויים מתחלפים בצבעים בחולצה פסים. היסטוריונים רואים תבניות בתוך תרבויות ומהפכות
3. הפשטה: היכולת להכליל תבנית ולתעדף מה רלוונטי ומה לא ביחס לבעיה. הפשטה היא משהו שקורה לעתים קרובות בכיתה פיזיקה בניסוי וטעייה, כשמנסים למצוא את זוג הנעליים הנכון בחנות, או אפילו בהיכרויות! זיהוי מה לא מתאים לפעמים הוא קריטי כדי לקבוע היכן, מתי, או למה מתרחשות תקלות. זה מאפשר להתמקד במידע הרלוונטי כדי לעזור בפתרון בעיה.
4. חשיבה אלגוריתמית: היא הפרקטיקה של יצירת הוראות שלב אחר שלב, הנחיות או כללים לפתרון בעיה.
רבים מאיתנו מזהים את המילה אלגוריתם אך ורק במתמטיקה. עם זאת, אנו משתמשים באלגוריתמים בכל יום, למשל במתכון לאפיית מאפינס. אנו עוקבים אחר אלגוריתם (המתכון) בתקווה שהמאפינס יוצאים מהתנור והם טעים. חשיבה אלגוריתמית נמצאת בהורדה ובהפעלת תוכנה חדשה, בנהלי חירום, בהחלפת צמיג או בכתיבת פסקה.
האם אתה מזהה בהוראה, בשיעורים שלך כמה מרכיבים של חשיבה חישובית?
הפוסט תורגם מקורס בMEC.
Commenti