top of page
תמונת הסופר/תBeta

Games for Change Festival


פסטיבל ה-15 של "Games for Change" נערך השנה במנהטן, ניו יורק בין התאריכים 28-30 ביוני בבית ספר Parsons לעיצוב. במסגרת היותי חברה בקבוצת עולמית של מנטורים במינקראפט חינוך.

"Games for Change"

הינו תאגיד ללא מטרות רווח שנוסד בשנת 2004. מטרתו להעצים יוצרי משחקים ויזמים חברתיים להוביל שינוי עולמי אמיתי בעזרת שימוש במשחקים המסייעים לאנשים ללמוד, לשפר את הקהילות שלהם, ולתרום להפוך את העולם למקום טוב יותר.


הפסטיבל התפרס על 3 ימים עמוסים בחוויות ובהשראה. לפסטיבל הגיעו מנטורים, מפתחי משחקים, אנשי חינוך ויזמים מכל העולם. בפסטיבל היו 4 מסלולים עיקריים:

Neurogaming & Health

Civic and social issues

Gaming for learning Summit

XR for Change Summit

בכל מסלול היו פאנלים וסדנאות. מקום מרכזי תפסו הדגמות VR/AR ו-MR, המינגלינג, וכמובן מפגש קהילת המנטורים של Minecraft Education Edition.

כל יום נפתח במושב מעורר השראה.

ביום הראשון שמענו את Rajesh Anandan סגן נשיא UNICEF Ventures, יוצר ויוזם של משחק ה- ,UNICEF Kid Power שהדגיש כמה חשוב שכל ילד ירגיש שהוא משנה: "You matter" ושבכוחו להשפיע ולשנות.

בהמשך שמענו את Mimi Ito, מאוניברסיטת קליפורניה. Mimi היא אנתרופולוגית העוסקת בשינויים תרבותיים בעקבות השימוש בטכנולוגיה, בוחנת את היחס של ילדים ובני נוער למדיה והתקשורת. היא המנהלת של Connected Learning Lab. המעבדה מוקדשת ללימוד וגיוס טכנולוגיות למידה בדרכים שוויוניות, חדשניות ומרכזיות ללומד.

Connected Learning

היא גם גישה ייחודית בין-תחומית, המפגישה בין מדעי הלימוד, מדעי החברה, העיצוב, המידענות והמחשוב לפיתוח מסגרות מחקר חדשות. מסגרות העוסקות בבעיות עולם אמיתיות, בניסיון לפתח ולבדוק חידושים פורצי דרך. בסיום ההרצאה שלה, Mimi השאירה אותנו עם השאלה: "מי הוא גיבור הלמידה שלך,

ה-learninghero# שלך, מי היית אומר שהיה האדם שעורר בך השראה, חשף בפניך רעיונות חדשים ודחף אותך ללמוד?". מי היה הגיבור שלכם?

פגשנו גם את Adam Bellow, שדיבר על הנוף המשתנה של הלמידה תוך התייחסות למשחק המינקראפט. אדם התייחס לתקופתנו כתקופה מצוינת להיות לומד. יחד עם זאת יש עדיין כמה בעיות בהטמעת טכנולוגיה בחינוך ועל כן הציג את המיזם שלו, BreakoutEDU, פלטפורמת משחקים אימרסיבית המאפשרת למורים ותלמידים להפוך את הכיתות למקומות של חקר וגילוי.

לפסטיבל הגיעו 12 מנטורים ממקומות שונים בעולם: מהודו, וולס, אוסטרליה, מדינות שונות בארה"ב ומישראל. קבוצת המנטורים של מינקראפט בחינוך ערכו יחד שני מפגשים להיכרות וחשיפה לחומרים חדשים כמו למשל, סט הקלפים החדש בשם "Classroom Build Challenges" הכולל מספר רב של מיני אתגרי מינקראפט לכיתה!




46 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page